Training Zwangerschap en Psychiatrie

15 december 2017

Verschillende disciplines van het gezondheidscentrum hebben 2 dagen training gehad van Jacqueline Koster en Carola Brekelmans. Beiden zijn jarenlang betrokken (geweest) bij de POP poli van Reinier van Arkel.

Bijna alle disciplines waren aanwezig bij de training, zoals de huisartsen, POH GGz, verloskundige, fysiotherapeuten, bekkentherapeut, Cesar therapeut, de consultatiebureau arts en de jeugdverpleegkundige en de (kinder) psychologen die op de locatie werkzaam zijn.

Doel van de training was meer kennis vergaren rondom de psychische klachten van zwangere en pas bevallen vrouwen, zodat we snel kunnen signaleren als er klachten zijn of dreigen te ontstaan, zodat we de hulpverlening zo snel en adequaat mogelijk kunnen inzetten.

Het waren twee leerzame en gezellige dagen waarin we veel kennis hebben opgedaan, elkaar beter hebben leren kennen en waarin we enthousiast geworden zijn om meer samen op te trekken in de zorg rondom zwangere en pas bevallen vrouwen, omdat in praktijk blijkt dat alles rondom het krijgen van een baby helaas niet voor iedereen een “roze wolk” is.

trainingtraining

Meer nieuws

Terug naar overzicht