Actueel

 • 15 december 2017
  training

  Training Zwangerschap en Psychiatrie

  Verschillende disciplines van het gezondheidscentrum hebben 2 dagen training gehad van Jacqueline Koster en Carola Brekelmans. Beiden zijn jarenlang betrokken (geweest) bij de POP poli van Reinier van Arkel.

  Doel van de training was meer kennis vergaren rondom de psychische klachten van zwangere en pas bevallen vrouwen, zodat we snel kunnen signaleren als er klachten zijn of dreigen te ontstaan, zodat we de hulpverlening zo snel en adequaat mogelijk kunnen inzetten.

  lees verder
 • 14 december 2017

  Wat is S.I.?

  Wat is S.I. ?

  Onlangs heeft onze kinderfysiotherapeut Sander van Fysiotherapie De Groote Wielen de opleiding Sensorische Informatieverwerking (SI) bij kinderen afgerond.

  lees verder
 • 14 december 2017

  Wist U dat?

  • Dit onze zevende digitale nieuwsbrief vanuit het gezondheidscentrum is, en wij het voornemen hebben om deze 3 á 4 x per jaar naar geïnteresseerden te verzenden.
  • Wij het op prijs stellen als u ook andere wijkbewoners motiveert om zich in te schrijven voor deze nieuwsbrief
  • U ook (nog beperkt) digitaal een afspraak met de huisarts kan maken via onze website?
  • Als mensen in hun keuze graag een goede vergoeding voor fysiotherapie willen adviseren we ze te kijken op www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd en/of www.zorgverzekeringwijzer.nl
  • Peter Falke en Helmi Kuipers participeren sinds dit najaar in het SOLKNET, een landelijk netwerk van kwaliteitsgeregistreerde psychosomatiek therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten.
  • Onze kinderfysiotherapeut Sander Zegers is nu ook gecertificeerd SI (Sensorische Integratie)- therapeut.
  • Het gezondheidscentrum is in de kerstvakantie gewoon geopend.
 • 31 augustus 2017

  Gezondheidsraad wijst op gevaren van stilzitten

  "Bewegen is goed, meer bewegen is beter.'' Dat is de korte samenvatting van de nieuwe Beweegrichtlijnen die de Gezondheidsraad heeft opgesteld.

  Voor het eerst waarschuwt de raad, die de regering adviseert, ook tegen de gevolgen van veel stilzitten. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen die veel stilzitten en weinig bewegen een groter risico lopen op hart- en vaatziekten en vroeger sterven.

  Ook nieuw is de aanbeveling voor volwassenen en ouderen om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (zoals wandel- en vechtsporten) te doen. Ouderen doen er volgens de Gezondheidsraad ook goed aan om balansoefeningen te doen.

  Wandelen

  In het algemeen is het advies om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Dat wil bijvoorbeeld zeggen: fietsen of wandelen. Wie al aan de richtlijn voldoet, kan door nog meer te bewegen verdere gezondheidswinst behalen, benadrukt de raad. Maar vooralsnog bewegen de meeste Nederlanders te weinig: slechts 44 procent van de volwassenen haalt de norm volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  Volgens de Gezondheidsraad zijn er vier verschillende niveaus van bewegen: zitten, licht (kleine huishoudelijke taken zoals afwassen), matig (wandelen, fietsen) en zwaar bewegen (zoals hardlopen).

 • 6 april 2017

  Inloopspreekuur zindelijkheid

  Inloopspreekuur zindelijkheid in cb Groote Wielen

  Kinderen zijn later zindelijk dan vroeger wat tot meer problematiek kan leiden. Onzindelijkheid is, vooral op de kinderleeftijd, een belangrijk psychosociaal probleem. Het kan reden zijn voor pesten en schaamte.
  Vanaf half februari 2016 heeft het consultatiebureau de Groote Wielen een inloopspreekuur zindelijkheid in samenwerking met Netty Bluijssen, kinderbekkenfysiotherapeut.
  Doelgroep: alle kinderen met zindelijkheidsproblematiek van urine en ontlasting waarbij de reguliere adviezen niet voldoende zijn.
  Dit spreekuur vindt één keer per maand plaats op vrijdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur op het consultatiebureau in het Gezondheidscentrum Groote Wielen in Rosmalen (zie Facebook-pagina voor de data). Kinderen vanuit andere consultatiebureaus kunnen hiernaar toe verwezen worden. Graag van tevoren doorgeven via het algemene mailadres: cbgrootewielen@ggdhvb.nl.

 • 23 juni 2016

  Flowmeter

  Graag wil ik u informeren over het feit dat met ingang van 15 april de praktijk beschikt over een flowmeter, een "speciale plascomputer". Daarmee is het mogelijk om het plaspatroon bij een kind goed in beeld te brengen: de kracht van de straal, het volume, de manier van plassen en de activiteit van de bekkenbodemspieren tijdens het plassen. Samen met de mogelijkheid van de echografie (controle op leegplassen en goed uit poepen) is het een enorme stap vooruit in de diagnostiek en behandeling van kinderen met plasproblemen en blaasontstekingen.

  met vriendelijke groet,

  Netty Bluijssen
  Kinderbekkenfysiotherapeut
  fysiotherapie De Groote Wielen
  073 5222115
  www.fysiodegrootewielen.nl

 • 23 juni 2016

  Shockwavetherapie

  ***NIEUW***
  bij Fysio- en cesartherapie De Groote Wielen

  SHOCKWAVETHERAPIE

  Herkent u één van deze klachten?

  • Tennis- of golfelleboog
  • Pijnlijke nek, schouder en/of rugklachten (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)
  • Schouderproblemen met of zonder verkalking
  • Pijn rondom de knie of enkel
  • Langdurige achillespeesproblemen
  • Hielspoor
  • Langdurige pijn onder de voetzool

  Met slechts enkele shockwavebehandelingen bent u snel van uw pijn af.

  lees verder